lauantai 6. marraskuuta 2010

Aamun ensiapupakkaus

Aamujen epämukavuutta vähentävät seikat ovat arvostusasteikollani korkealla, tässä lista lyhyen kaavan mukaan. 

1. Kylpytakki. Maailma on epämiellyttävän kylmä aamuisin ja erityisesti suihkun jälkeen. Aamuni on pilalla, jos en voi kietoutua hetkeksi kylpytakin tarjoamaan turvaan.

2. Kahvimylly. Elämänlaatuni parani monella asteella, kun sain pari vuotta sitten (hartaasti toivotun) joululahjan, Dualitin kahvimyllyn. Jauhatusvaihtoehtoja on muistaakseni 10, mutta ahkerimmin laite on meillä jauhanut espressoa. Vastajauhetun kahvin tuoksu on parasta mitä aamuisin voi haistella, aah. Pienenä miinuksena mainittakoon laitteen kovaäänisyys, jolla herätetään kyllä koko talous.

3. Kunnon kahvinkeitin. Meille näitä on kertynyt: espressokeitin, mokkapannu, pressopannu ja Mocca Master. Maidonvaahdotin löytyisi espressokeittimestä ja erillisenä, pattereilla toimivana versiona, mutta aamuisin olen sen verran laiska, että tyydyn lämmittämään maidon mikrossa ja liedellä. Espressokeitin on Electroluxin perusmalli muutaman vuoden takaa, tekisi mieli päivittää vähän parempaan; tuo ei esimerkiksi  annostele vettä yhden tai kahden kupillisen verran, vaan kahvin valumista jouluu (mein Gott!) itse kyttäämään. Mikä on kieltämättä joskus johtanut nk. tyrimiseen. Mitään täysautomaattia en halua, vaan jotain pientä, simppeliä ja sievää. Esimerkiksi Cremassa näyttäisi olevan hyviä vaihtoehtoja tarjolla.

4. Matkamuki, jota mainostin taannoin.  Perustelut ovat painavat ja pitävät, jos on ollut ööh... unessa silloin kun aamuvirkkuutta on jaettu.

5. Kirkasvalolamppu.  Ei ole ollut vielä tänä syksynä käytössä, mutta ainakin viime kaamoskierroksella vakuutuin. Innosolin Aurora ei ole aivan tolkuttoman ruma ja sitä voi himmennettynä käyttää myös tavallisena valaisimena.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti