sunnuntai 28. marraskuuta 2010

Siirto työaikasaldolta liikuntasaldoon

Tunnustan. Tämä syksy ei ole mennyt ihan suunnitellusti erään tavoitteen eli työaikasaldon hallinnan suhteen. Jotenkin sitä on taas kertynyt; ei mitenkään älyttömästi, mutta kun ylimääräiset työtunnit ajoittuvat lähes poikkeuksetta iltaan, toimistolla jumittaminen on helposti poissa tärkeästä harrasteesta eli liikunnasta. Jos en saa riittävää annosta fyysistä rääkkiä, korttitalo uhkaa hajota. Liikunta-annoksen pienentyminen alkaa nimittäin nopeasti heijastua sekä mielialaan että yleiseen vireystilaan.

Kesällä iltapuhteet toimistolla eivät niinkään haitanneet. Kuljin työmatkat pyörällä ja sain tehtyä salitreenit helposti aamupyöräilyn jälkeen tai ennen kotiinlähtöä. Illalla oli valoisaa ja juoksulenkille ei olisi muutenkaan voinut lähteä kovin aikaisin, kun oli niin kuuma (huokaus...). Paha takaisku itsestäänselvyytenä pitämääni liikuntarutiiniin tapahtui lomien jälkeen elokuun lopussa, kun onnistuin telomaan kantapääni (!) tyhy-futiksen yhteydessä. Tukholman puolimaratoni jäi väliin ja kesti hyvä tovi meni ennen kuin pirulaisen kanssa sai tehtyä sovinnon edes kävelystä.

Syksyn tullessa fillari jäi kellariin ja hikiliikunta siirtyi kokonaan sisätiloihin, sielläkin valitettavan rajoitetussa muodossa, koska koipi ei pidä tärähdyksistä. Käytännössä olen käynyt Elixiassa viikonloppuna ja korkeintaan kerran arkena. Arkiliikunta on tullut hoidettua työpaikan vähemmän kliinisellä salilla. Viime viikkoina olen kuitenkin jumittanut työpöydän ääressä niin sitkeästi, että perusrutiini käydä töiden jälkeen tai ruokiksella heiluttamassa keppiä kellarissa on jäänyt kokonaan väliin. Mikä ei kerta kaikkiaan käy laatuun, hajoaa niin nuppi kuin niskat.

Arkiliikunnan haltuunotto alkakoon heti huomenna. Rahtaan töihin niin paljon evästä, etteivät treenit jää väliin ainakaan siitä syystä, että energia loppuu kesken. Toinen harkinnassa oleva pakkokeino on sellaisten jumppatuntien nettivaraus, että töistä on yksinkertaisesti pakko lähteä ajoissa. Ensi viikolla jälkimmäisen vaihtoehdon käyttäminen voi vielä olla tiukilla, mutta viimeistään sen jälkeen lupaan ottaa jumppa-aikataulun paremmin ja laajemmin haltuun.

Nyt venyttelemään tänään pumpissa rääkättyjä lihaksia ja katsomaan laatuviihd... nooh, Indiana Jonesia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti