lauantai 29. tammikuuta 2011

Liikuntalaboratorion tutkimustuloksia, osa 2

Treeniohjelman monipuolistamista testaava kokeilu on jatkunut. Alkuun tosin lipsui ja menin lauantaina pilateksen sijaan tuttuun ja turvalliseen Poweriin; perustelin valintaa sillä, että yksi suosikkiohjaajista oli sijaistamassa. Sinänsä kannatti, sillä ohjaaja piiskasi tekemään uudet enkat hauistreenissä, jei.

Seurauksena raskaasta tunnista oli kuitenkin se, että sunnuntai meni lepuutellessa; kävin kaverin kanssa kävelyllä sekä miehen kanssa moikkaamassa pakkauspuuhissa olleita vanhempiani. He lähtivät maanantaina veljeni kanssa kolmistaan reissuun, jonne piti alun perin osallistua niin allekirjoittanut kuin myös isovanhempani. Itselleni iski työkiireiden edessä rimakauhu ja isovanhempien matkan esti lääkäri, jonka mielestä pitkä lento olisi ollut mummille liian raskas. Kieltämättä kirosin muutaman kerran työviikon aikana sitä, että istuin repimässä itsestäni tehoja päätteen äärellä sen sijaan, että olisin ollut viettämässä leppoisaa lomaa Lanzarotella. Kotiinjäänti oli silti oikea valinta, työt olisivat todellakin kaatuneet niskaan loman jälkeen ja sitä ennen, nytkin on tammikuun ehtimiset vedetty aika tiukoille. Toivottavasti reissu on ollut onnistunut, en tiedä onko hyvä vai huono merkki, ettei sieltä ole kuulunut viikon kuluessa mitään.

Takaisin treeneihin: maanantaina kävin uudestaan Talissa kokeilemassa oliko se Fitness fusion tosiaan sekä kivaa että tehokasta. Oli se. Tiistaina myös aikainen irroittautuminen töistä ja Total + Fitball -yhdistelmä Talissa. Total on simppeliä sykkeenkohotustreeniä, jossa joka kappaleeseen tehdään omat yksinkertaiset liikesarjat. Tunnin sisältö ja rankkuusaste vaihtelee ohjaajan mukaan, mutta periaate sama. Fitball-tunnin ideana on - yllätys yllätys - treeni ison jumppapallon kanssa. Tällä kertaa aika monipuolista lihaskuntoa, ei pelkkää keskivartalotreeniä. Toimi.

Keskiviikkona en ehtinyt kuin käväistä työpaikan salilla, jossa pyörittelin ehkä vartin verran keppiä. Torstaina ei myöskään ollut onni täysin myötä. Ehdin töistä Itiksen salille vasta reippaasti kuuden jälkeen, tunti oli alkamassa puoli seiskalta - vain huomatakseni, että treenihousut puuttuivat mukaan pakatusta varustuksesta. Ei muuta kuin ostamaan äkkiä pöksyt salin shopista, koska treenin skippaaminen olisi erinäisistä syistä jurppinut enemmän kuin lompakkoon tehty lovi. VoimaTotal toimii osin samalla periaatteella kuin Total eli simppeli koreografia sykkeenkohotusosioissa, mutta bonuksena on se, että mukana on lihaskuntopätkiä. Oikein hyvä treeni, tasapainotti sekä pään että kropan.

Perjantaille bongasin Talista yhdistelmän, jossa settiin kuului puolen tunnin Easy Xycling ja (normaalipituinen) Power. Pakkohan se oli käydä poimimassa. Xyclingissa varoin polviani ja otin sen tarkoituksella enemmän lämmittelynä kuin kunnon treeninä; hiki ja jano siinä kumminkin tuli. Power oli melkein viimeistä paikkaa myöten täynnä ja meininki hyvä. Puolen tunnin lämppäys tuntui juuri sopivalta, Powerin jaksoi vielä oikein hyvin ja ikään kuin tänään olisi myös vetreämpi olo kuin tavallisesti Powerin jälkeen. Yhdistelmälle siis peukku ja jatkopaikka.

Jatkan testailua vielä yhden viikon, sitten tulee pakollinen tauko, kun olen työmatkalla maanantai-aamusta torstai-iltaan. Alustavat testitulokset kertovat, että monipuolinen treeni ja ohjatut tunnit pitävät pään hyvin kasassa - irroittavat siis ajatukset töistä ja myös tsemppaavat lähtemään töistä ajoissa. Päätän raportin tähän ja menen syömään lisää juustokakkua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti