keskiviikko 20. huhtikuuta 2011

Vähemmän railakkaita lomatunnelmia

Huhhuh ja hei vaan hei pitkästä aikaa. On näemmä tullut tykitettyä töitä sen verran hyvällä sykkeellä, ettei mieli ihan heti kuuntele käskyä siirtää ajatukset lomalaitumille. Heräsin tänään eli ensimmäisenä loma-aamunani 07:45 ja ajataukset pyörivät heti työasioissa. Vaikka eilen kiukulla yritin kuvainnollisesti ja konkreettisesti tyhjentää pöytää, jotta pääsisin viettämään lähes kahden viikon pakkolomaa* hyvillä mielin, muutama juttu jäi lopulta silti hoitamatta. Olen kuitenkin vielä hillinnyt itseni, enkä ole sännännyt pääkallopaikalle tai pommittanut sinne ideoitani modernein viestintävälinein. Pitävät hulluna jo muutenkin, mitä sitä totuutta enempiä alleviivaamaan. Merkitsen siis mietteeni vain pieneen punaiseen Moleskine-muistikirjaani sieltä myöhemmin esiin ongittavaksi. Myös tätä voi toki pitää osoituksena jokseenkin vääristyneestä suhteesta virkatyöhön.

Lomasuunnitelmat ovat nekin varsin voimakasta luterilaista työmoraalia heijastavia. Tarkoitus on mm. toimia ystisten muuttoapuna ja  duunailla omassa himassa perusteellisempi kevätsiivous, joka kaikessa kunnianhimoisuudessaan käsittää muun muassa ikkunoiden pesemisen ja talouden kaikkien kaappien järjestämisen. Pieni nörtti sisälläni haluaisi mennä viimeksi mainitussa niinkin pitkälle, että kunkin kaapin ja laatikon sisällöstä vietäisiin tieto exceliin. Tällöin ei ehkä jatkossa tarvitsisi kärsiä sitä etsimisen tuskaa, mitä esimerkiksi vuodenaikojen vaihtuminen aiheuttaa. Mikä olikaan se maan mainio jemma, jonne pyöränavaimet /  fillarin kunnostamiseen tarvittavat välineet / uikkarit / piknik-kamat / kukkamullat tuli syksyllä laitettua jne...  

Saa nähdä kuinka pitkälle tässä raivausurakassa pääsen. On näistä järkkäilyproggiksista ennenkin puskahuudeltu ja ne ovat tyssänneet siihen, että pari lootaa on raivattu, minkä jälkeen olen autuaasti syventynyt johonkin olennaisempaan. Kuten kolme vuotta vanhojen naistenlehtien selailuun.

Huokaus.

* virkamieshuumoria: viittaan tällä edelliseltä vuodelta kertyneisiin lomapäiviin, jotka tulee pitää ennen huhtikuun loppua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti