keskiviikko 27. huhtikuuta 2011

Heräteostos

Pitihän sille mainostetulle kevätsiivoukselle keksiä heti vaihtoehtoja. Puolison kanssa käyty pikakeskustelu musiikkiharrasteiden aktiivisemman puolen mielekkyydestä johti impulsiiviseen googletteluun ja seuraavana päivänä Vantaan Musafasun pihalta isukille soitettuun puheluun, jonka sisältö oli kutakuinkin "voisitko tulla käymään auton kanssa täällä, kun mun juuri ostama sähköpiano ei mahdu meidän Mitoon". Nooh, isähän tuli ja Yamahan Arius ydp161 saatiin siirrettyä uuteen kotiinsa.

Mainittu soitin täytti parhaiten kriteerit, jotka olin mielessäni asettanut: Se ei ole älyttömän suuri ja painava, mutta ei kuitenkaan mikään kannettava keikkapiano. Koskettimia on täysi setti ja ne ovat painotetut eli tuntuvat lähes aidoilta. Soitin ei ole susiruma eikä älyttömän kallis. Soitinäänistä löytyy myös vaihtoehtoja, mutta ne ovat sivuroolissa; leikkiä voi, mutta pääpaino kuitenkin ns. normaalin pianon toiminnoissa. Pintamateriaalista ei muuta kriteeriä ollut kuin että kissan ahnaat kynnet eivät saisi siihen heti otetta.

Oma perinteinen pianoni ei koskaan muuttanut kanssani kerrostaloon (painavuus, koko, ääni, viritystarve jne.) ja pari vuotta takaperin vanhempani pistivät sen kiertoon kyllästyttyään lopullisesti pianoon sisustuselementtinä. Olen lopettanut pianotunnit nuoteista löytyneiden merkintöjen perusteella keväällä -95. Muistaakseni viimeiset oppivuoteni koostuivat lähinnä harrasteen mahdollisimman aktiivisesta välttelystä, joten voidaan ilman vaaraa liioittelusta sanoa, että kosketintuntumani ei ole sen paremmin tuore kuin hyvä. Suoraan sanoen tuntuu siitä, että nuotinlukutaitoon tarvittava yhteys aivojen ja sormien välillä on katkennut lähes täysin. Että ei ihan sama juttu kuin pyöräilyn kanssa.  Täytynee toisin sanoen ehkä panostaa myös laadukkaisiin kuulokkeisiin. 

Nyt alkaisi olla "vastapainoa työlle" -setti kenties kasassa, kun liikunta, lukeminen ja leipominen saivat kylkeensä aivojen aktivoinnin menneisyyden haamuilla, joita myös nuoteiksi kutsutaan. Jos ei näillä mieli irtoa työasioista niin ei sitten millään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti