sunnuntai 19. joulukuuta 2010

Kulinaristin keidas Kontulan ostarilla

Otsikko ei ole vitsi, vaan Kontulan ostarin perukoilla, uimahallia vastapäätä todellakin sijaitsee herkullista palestiinalaista, arabialaista ja pohjoisafrikkalaista ruokaa tarjoava pikkuruinen Al Zobeidi. Arkisin on kuulemma tarjolla noutopöytälounasta, me testasimme viikonlopun meze-tarjonnan. Paikka on pieni ja yllättävän siisti ja viihtyisä, keittiöstä tuleva ruoan tuoksu toivottaa tervetulleeksi heti ovelta. Pöytiä on vain muutama, joten varaus kannattanee, ellei halua ottaa riskiä turhasta pyhiinvaellusretkestä lähiön ytimeen.

Ruokalista oli kirjoitettu käsin A4:lle ja sisälsi sekalaista pientä parin kolmen euron annoshintaan, pääasiassa kasvisruokia. Tarkempia selityksiä ei ollut, joten jos ruokien nimet eivät ole tuttuja, kannattaa kysyä selvennystä ystävälliseltä tarjoilija-rouvalta. Tilaus kirjoitetaan omin käsin paperilapulle ja heti ei ehkä kannata periksi ahneudelleen; vaikka annokset ovat pieniä, ne ovat varsin tuhteja, erityisesti jälkiruoat. Peli ei myöskään ole menetetty, jos jotain jää tilaamatta, sillä tilausta voi täydentää matkan varrella.

Bonuksena se, että paikassa ei soi tilulilu-musiikkia eikä siellä ole alkoholitarjoilua, joten rauha on taattu. Testasimme mm. sydämenmuotoisia falafeleita, munakoisosiivuja hunaja-inkiväärikastikkeella, timjamileipää, kardemummakahvia ja baklawaa. Erinomaista ja edullista, kaksi henkeä soi itsensä täyteen 19 eurolla.    

TJEU:
Hesarin artikkeli
Eat.fi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti